Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (3)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfrie Pannekaker (12)
Glutenfrie Rundstykker (9)
Glutenfritt Brød (9)
Grøt og Puddinger (17)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Konfekt og Rå Sjokolade (20)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Oppskrift på desserter (14)
Oppskrift på salater (10)
Oppskrifter på hjemmelaget juice (10)
Oppskrifter på nøttemelk (5)
Oppskrifter på Rå kaker (23)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothie oppskrifter (22)
Smoothiebowls (4)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (13)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
energikuler (1)
Excalibur Dehydrator (1)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (106)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (63)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (25)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
proteinkuler (1)
proteinsnacks (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Trine Grung (1)
Valnøtter (21)

Raw Food Lasagne med squash


Råvaregruppe: Vegetarmiddager
Kategori/tema: Himalaya salt
raw food lasagne alternativ 600x800

Prøv å lage lasagne på en ny måte, med bare grønnsaker, på raw food vis. 

Oppskrift på Vegansk Rawfood Lasagne

For 4 personer.

Ingredienser til Raw Lasagne

  • Vegansk Ricotta:
  • 4 dl pinjekjerner, bløtlagt 1 time, eller mer
  • 2 ss sitronsaft, ca. 1/2 sitron
  • 1 ts Sana Bona rosa Himalayasalt
  • Tomatsaus:
  • 6 ss vann
  • 4 dl soltørkede tomater, bløtlagt i 2 timer, eller mer
  • 1 stk stor tomat, hakket
  • 0.25 stk liten rød løk, hakket
  • 2 ss sitronsaft, ca. 1/2 sitron
  • 7 ss olivenolje ekstra virgin
  • 1 ss stor, rå agave el.
  • 1 ts Sana Bona rosa Himalayasalt
  • 1 klype pepper
  • Pistasjpesto:
  • 4 dl basilikumbladet, hakket og tettpakket (ca 1,5 basilikum plante)
  • 1 dl pistasjnøtter
  • 9 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ts Sana Bona rosa Himalayasalt
  • 1 klype pepper
  • Lasagneplater med tilbehør:
  • 2 stk grønne squash, medium størrelse
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ss frisk oregano, fint hakket
  • 1 ss frisk timian, fint hakket
  • 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
  • 1 klype pepper
  • 4 stk store tomater, i skiver
  • 1 del neve basilikumblader til pynt
  • 1 del neve timiankvister til pynt
  • 3 ss olivenolje ekstra virgin

Slik lager du rawfood lasagne

Tilberedning av pinjekjerne ricotta:
Skyll pinjekjernene etter at de har ligget i bløt, og ha dem i en foodprosessor, eller blender, sammen med presset sitron, og rosa Himalayasalt. Mos det hele sammen. Tilsett gradvis vannet, 1 ss av gangen, i foodprosessoren/blenderen, til det blir en kremete 'ostemasse'.

Tilberedning av tomatsausen:
Press ut så mye du kan av vannet i de bløtlagte tomatene. Ha de soltørrede tomatene i en blender, sammen med de øvrige ingrediensene, og mos tomatsausen til den blir klumpfri.

Tilberedning av basilikum-pistasj pestoen:
Tilsett hakket basilikum sammen med pistasjnøtter, og alle de øvrige pestoingrediensene i en blender, eller foodprosessor. Mos det hele sammen, slik at du får en kornete masse.

Tilberedning av squash lasagneplatene:
Fjern endene på squashen, før du deler den på midten tvers over (ikke på langs). Bruk en ostehøvel, og lag remser av squash, ved å høvle squashen med ostehøvelen på langs. Legg squashplatene ned i en bolle, sammen med olivenoljen, hakkede urter, pepper og salt. Bland det hele sammen, og la det stå og marinere i 10 minutter.

Sammensetning av lasagnen:
Legg 4 remser med squash, slik at de overlapper hverandre. Smør på et lag med tomatsaus med en kniv. Legg "dotter" med pinjekjerne-osten og pestoen, ca 3 ts. av hver pr lag. Legg på 2 skiver med tomater. Repeter dette så det blir 3 lag med squash, tomatsaus, ricotta, pesto og ferske tomater. På topplaget pyntes tomatene med ferske basilikumblader, og små blader med fersk timian. Hell litt olivenolje over, og rundt selve lasagneretten på tallerkenen, i en tynn stråle rett før servering. Grønnsaklasagnen skal serveres umiddelbart. 

Pinjekjernericottaen, tomatsausen, squashplatene og basilikumpestoen kan godt lages dagen før. Selve sammensetningen av lasagnen bør gjøres rett før gjestene kommer. Hvis du ikke tåler pinjekjerner kan du enkelt bruke solsikkefrø. Hvis du ikke tåler pistasjnøtter, kan du bruke valnøtter. Marinert fersk sjampinjong, eller annen sopp kan godt brukes mellom lagene, i tillegg til det fyllet som står i oppskriften.

Flere oppskrifter fra TV3 Celebert Selskap med Trine Grung : rå hvit sjokolade, rå mørk sjokolade, papayasalat, og sorbet.