Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (6)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfrie Pannekaker (13)
Glutenfrie Rundstykker (9)
Glutenfritt Brød (9)
Grøt og Puddinger (18)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Konfekt og Rå Sjokolade (20)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Oppskrift på desserter (14)
Oppskrift på salater (10)
Oppskrifter på hjemmelaget juice (10)
Oppskrifter på nøttemelk (5)
Oppskrifter på Rå kaker (23)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothie oppskrifter (22)
Smoothiebowls (4)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (15)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
energikuler (1)
Excalibur Dehydrator (1)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (106)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (63)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (25)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
proteinkuler (1)
proteinsnacks (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Trine Grung (1)
Valnøtter (21)

Squashruller med Nøtteost


Råvaregruppe: Vegetarmiddager
squashruller med vegansk ost 600x800

Squashruller er en annerledes lunsjrett, eller lett middag. Nøtteosten er laget av presserester fra paramelk du lager selv. Har du ikke paranøtter, kan du enkelt bruke andre nøtter. 

Oppskrift på Squashruller med Nøtteost

For 2 personer.

Ingredienser til Sausen

  • 1 håndfull basilikum, eller 2 store stilker bladpersille
  • 0.5 dl vårløk
  • 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
  • 2 ss x-virgin olivenolje
  • 100 gr squash, i biter

Ingredienser til Squashruller

  • 4 dl presserester (brukes presserestene av paramelk laget av 16 dl vann og 4 dl paranøtter)
  • 4 ss x-virgin olivenolje
  • 0.5 dl purre, eller vårløk
  • 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
  • 1 ss presset limejuice
  • 6 stk soltørkede tomater
  • 1 klype pepper
  • 1 stk squash gul, eller grønn
  • 1 håndfull basilikum, småbladet
  • 1 håndfull bladpersille

Slik lager du Squshruller med Nøtteost

For å lage ost, lager du først nøttemelk av 4 dl paranøtter, og 16 dl vann. Mos vann og nøtter sammen 1-2 minutter i en blender. Sil melken gjennom en nøttemelkspose.  Den massen som blir igjen i posen er presserester, som du skal bruke til å lage osten av. Bruker du andre nøtter til å lage nøttemelk, må du bløtlegge de en natt først før du moser, og siler dem. 

Tilsett olje, hakket vårløk, soltørkede tomater, salt, pepper og lime til presserestene. Kna det sammen til en ost. Presser du ut mye melk av nøttene, trenger du litt mer olje i osten, da osten ikke skal være for tørr.

Squashruller:
Du trenger 1 stor squash (gul, eller grønn) og en liten bunt basilium (gjerne småbladet), eller 2 stilker bladpersille.

Bruk ostehøvel, eller mandolin til å høvle squashplater av squashen på langs. Du trenger ca 3 stk plater, som du legger delvis overlappende bortover til en remse. Platene skal overlappe hverandre i skjøten så du kan rulle det hele til en rull etterpå.

Smør ost på 4-6 slike squashplater. Dryss på hakkede krydderurter, og rull de sammen til ruller. Rullene pyntes med spirer og urter.

Saus:
Den grønne sausen lages ved å mose alle ingrediensene i en blender. Denne sausen skal brukes til pynt rundt squashrullene.