Hjemmelaget kjeks med masse frø er supre å ha til frokost eller ost og kjeks. Kjeksen er kun basert på frø, og er derfor helt uten mel. Raw food kjeks.
Ingredienser til hjemmelaget kjeks med frø-raw food kjeks
For 1 sats.
- 1.5 dl hele linfrø
- 1.5 dl knuste linfrø
- 1 dl sesamfrø med skall
- 2 dl gresskarkjerner
- 1 dl solsikkefrø
- 1 dl hampfrø uten skall
- 1 ts Himalayasalt
- 1 ts urtesalt, eller grønnsakbuljong
- 8 dl vann
Slik gjør du;
Legg alle frøene med krydder i vann natten over evt. i 4 timer. Linfrøene vil gjøre nøttemassen seig. Legg deigen med skje, som skal trykkes ned til kjeks utover brettene i en
Excalibur dehydrator. Bruk
Paraflexx bakeunderlag.
Tørkes på 41 grader, i ca i 8 timer. Snu dem gjerne på slutten av tørketiden, og ta av bakeunderlagene. Tørk deretter videre, for å garantere jevn tørking.
Oppbevares i tette bokser, eller glass. Brukes som kjeks til pålegg, eller dip.
Hvis du ikke har en dehydrator, steker du kjeksene på lav varme i ovenen, og snur de underveis.