Nydelig melkefri sjokolade. Søtet med kokosirup istedenfor sukker. Bruk ulike nøtter, bær eller krydder som smak f. eks chilli. Vegansk sjokolade.
Oppskrift på Hjemmelaget Sjokolade med nøtter - melkefri sjokolade
For 10-12 karameller
Slik lager du Hjemmelaget Sjokolade med nøtter - melkefri sjokolade
Smelt rått kakaosmør og kokosfett i en kjele over ett vannbad. Tilsett kakaopulver, agave og litt Himalaysalt, og bland alt godt med en visp til en klumpefri røre. Hell sjokoladen i små former eller på bakepapir, som du former ned i et lite lokk eller liknende, for å lage formen til en sjokoladeplate.
Legg sjokoladen i fryseren. Sjokoladen stivner i fryseren på ca 15-20 min. Sjokoladen kan fryses flere ganger.
Forslag til smakstilsetninger:
Nøtter f. eks valnøtter, mandler, hasselnøtter, eller pistasjnøtter. Tørkede frukter og bær f. eks. gojibær, fiken, rosiner, appelsin, eller sitronsaft/skall. Krydder, f. eks. kanel, kardemomme, eller chilli.
Servert på TV3 's
celebert selskap med Trine Grung.